Údajný ultrapravičiar sa priznal k príprave vraždy britskej poslankyne

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 15:24 • 2 min
Údajný ultrapravičiar sa priznal k príprave vraždy britskej poslankyne

LONDÝN - Údajný člen britskej ultrapravicovej skupiny Národná akcia Jack Renshaw (National Action) sa v utorok pred londýnskym súdom priznal, že plánoval spáchať atentát na členku britského parlamentu za Labouristickú stranu Rosie Cooperovú. Informovala o tom na svojej internetovej stránke BBC.

slovakia

left justify in out

Renshaw sa tiež priznal k príprave teroristického činu, keď si kúpil mačetu, ktorou mal v úmysle usmrtiť poslankyňu, ktorá v parlamente zastupuje West Lancashire. Priznal sa tiež, že sa smrťou vyhrážal nemenovanej príslušníčke polície.

 

Podľa sudcu Duncana Atkinsona sa Renshaw pripravoval spáchať "politicky a rasovo motivovanú vraždu", na čo si vyžiadal "požehnanie" Christophera Lythgoa (32), ktorý je celoštátnym šéfom Národnej akcie a bez ktorého súhlasu členovia skupiny "nič významné" nepodnikajú.

 

Renshaw (23) je jedným zo skupiny mužov, ktorí sú obvinení z členstva v zakázanej extrémistickej organizácii Národná akcia. Spolu s ním stoja pred súdom okrem Lythgoa aj Matthew Hankinson (24), Andrew Clarke (33), Michal Trubini (35), a Garron Helm (24).

 

Renshaw najprv obe obvinenia súvisiace s prípravou vraždy poslankyne popieral, avšak v prvý deň procesu sa priznal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies