Údajný slovenský terorista pôjde dnes pred londýnsky súd!

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 15:29 • 2 min
Údajný slovenský terorista pôjde dnes pred londýnsky súd!

BRATISLAVA - Slováka, ktorého v stredu zadržali v Londýne pre podozrenie z terorizmu, ešte dnes postavia pred súd. Jeho manželku, ktorú rovnako zadržiavali, britské úrady prepustili v noci na dnes.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o občana SR, ten má byť obvinený z držania nebezpečného materiálu na palube lietadla. Prvé súdne pojednávania má byť dnes," povedal hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

Na londýnskom letisku Heathrow zadržali v stredu Slováka s predmetom pripomínajúcim rozbušku, s ktorým chcel letieť do USA. Slovák patril k jedenásťčlennej skupine turistov, boli v nej aj dvaja Česi. "Išlo o organizovanú turistiku z Viedne do Londýna a odtiaľ do USA," konštatoval Gandel vo štvrtok. Na letisku zadržali všetkých jedenásť ľudí, letieť do Spojených štátov im nedovolili. Slovenský manželský pár začali vyšetrovať. "Sú tam prísne bezpečnostné opatrenia, majú na to právo," upozornil Gandel. Slovák s podozrivým predmetom pripomínajúcim súčasť výbušniny tvrdil, že nevie, ako sa k nemu predmet dostal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies