Údajný šéf bratislavskej pozemkovej mafie už vie, kedy sa dozvie trest

NETKY.SK • 10 December 2021, 09:45 • 2 min
Údajný šéf bratislavskej pozemkovej mafie už vie, kedy sa dozvie trest

PEZINOK - Tibor Hamar ešte v novembri vo svojej záverečnej reči zdôraznil, že nevie o žiadnej zločineckej skupine, ktorej mal šéfovať. Trvá na svojej nevine.

slovakia

left justify in out

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku dnes pokračoval proces s údajnou hlavou bratislavskej pozemkovej mafie Tiborom Hamarom a s ďalšími obžalovanýmiProkurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Alexander Bíró je presvedčený o tom, že dokazovanie počas hlavného pojednávania bolo dostatočné a preukázateľne dokazuje spáchanie skutkov, ktoré sú uvedené v obžalobe. Pre obžalovaných navrhuje väzenie a trest prepadnutia majetku. 

 

img

 

Senát odročil pojednávanie na pondelok 13. decembra. V ten deň chce vyhlásiť rozsudok"Súd nebude v piatok vyhlasovať rozsudok, pretože porada súdu bude dlhšia, až do večerných hodín," vysvetlil dôvod predseda senátu Emil Klemanič. Rozsudok vyhlásia v pondelok krátko poobede.

 

 

Prečítajte si tiež: Dve zamestnankyne úradu práce v Pezinku vzali do väzby

 

Údajná hlava bratislavskej pozemkovej mafie čelí obžalobe z trestného činu založenia zločineckej skupiny, obzvlášť závažného podvodu a z trestného činu legalizácie výnosu z trestnej činnosti. V súvislosti s podvodným ovládnutím rozsiahlych parciel v mestskej časti Rusovce sa od roku 2018 postavilo pred súd viacero osôb. Obžalovali ich z viacerých zločinov. Ako členovia zločineckej skupiny založenej v Bratislave v roku 2005 mali páchať rôznu trestnú činnosť zameranú predovšetkým na nelegálne prevody nehnuteľností – podvody, ich legalizáciu a s tým súvisiace falšovanie a pozmeňovanie verejných listín.

 

img

 

Hlavou zločineckej skupiny mali byť Hamar a Zoltán P., ktorí mali podľa prokuratúry postavenie na vyššom stupni. Zločineckej skupine sa podľa obžaloby podarilo v roku 2007 podvodne získať celkom 40 hektárov pôdy v extraviláne a 40 árov pôdy v intraviláne Rusoviec, ktoré patrili rakúskemu občanovi. Ten v tom čase ležal vo vysokom veku v kóme v rakúskom sanatóriu. Mali mu tým spôsobiť škodu vo výške 781 411 eur.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Prokurátor navrhol starostovi obžalovanému z vrážd doživotie

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies