Údajný boss východoslovenskej mafie Okoličány šoféroval napriek zákazu, dostal podmienku

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 13:24 • 2 min
Údajný boss východoslovenskej mafie Okoličány šoféroval napriek zákazu, dostal podmienku

BANSKÁ BYSTRICA – Trest šesť mesiacov odňatia slobody podmienečne a zákaz viesť motorové vozidlá na dva roky potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 39-ročného manažéra firmy RERO Róberta Okoličányho z Košíc.

slovakia

left justify in out

Odsúdili ho za marenie výkonu úradného rozhodnutia, pretože východniar opakovane porušil zákaz šoférovania. Na odvolacie konanie Okoličány prišiel osobne, priviezol ho však kamarát.

 

Do rozporu so zákonom sa dostal Okoličány ako vodič v januári 2013. Na svojom BMW X6 dva razy v rozpätí dvoch týždňov prechádzal štátnou cestou v katastri Rimavskej Soboty nedovolenou rýchlosťou. Najprv ho policajti zmerali 6. januára a potom 17. januára. Pri kontrole sa zistilo, že Okresný dopravný inšpektorát v Košiciach Okoličánymu za iný dopravný priestupok zakázal v decembri 2012 viesť motorové vozidlá na jeden a pol roka. Prokuratúra to kvalifikovala ako pokračovací prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia a Okresný súd v Rimavskej Sobote Okoličányho uznal za vinného. Za to mu uložil trest odňatia slobody na pol roka s podmienečným odkladom výkonu trestu 18 mesiacov. Zároveň mu na dva roky vymeral aj zákaz šoférovania.

 

Okoličány sa voči verdiktu odvolal s tým, že nespáchal žiaden trestný čin. Poukázal na to, že všetko je založené na tvrdení košickej policajtky, ktorá s ním riešila jeho dopravný priestupok. Aj preto, že prvostupňový súd odmietol konfrontáciu s policajtkou, Okoličány požadoval vec vrátiť na doplnenie dokazovania, prípadne oslobodiť spod obžaloby. Odvolací Krajský súd v Banskej Bystrici mu nevyhovel a verdikt prvostupňového súdu potvrdil. Predseda senátu poukázal na šesť priestupkov Okoličányho ako vodiča, z čoho bolo päť prekročení rýchlosti. Súd označil východniara za nedisciplinovaného vodiča, jazdiaceho „s ťažkou nohou“.

 

Okoličányho označujú médiá za údajného bosa východoslovenského podsvetia. Spolu s ďalšími obžalovanými ho súdia na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku za 19 skutkov. Medzi nimi je založenie a zosnovanie zločineckej skupiny, vraždy, pokusy o vraždu, ublíženia na zdraví, ďalšie násilné trestné činy, nepovolené ozbrojovanie a vydieranie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies