Údajný boss Volodymyr Y. opustil väznicu v policajnom aute

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 07:19 • 2 min
Údajný boss Volodymyr Y. opustil väznicu v policajnom aute

Údajný boss Volodymyr Y. opustil väznicu v policajnom aute

slovakia

left justify in out

Približne dve hodiny po tom, ako Krajský súd (KS) v Bratislave rozhodol o prepustení údajného zločineckého bossa Volodymyra Y. na slobodu, opustil tento Ukrajinec bratislavskú väznicu v sprievode polície.
      Volodymyra Y. z väznice prevzala cudzinecká polícia, s najväčšou pravdepodobnosťou preto, že nemá platné doklady, ktoré by ho oprávňovali zdržiavať sa na území Slovenskej republiky. "Bude riešený v zmysle zákona o pobyte cudzincov," povedala TASR za hraničnú a cudzineckú políciu hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Garajová. Volodymyr Y. bol vo väzbe od 23. júna 2002, medzitým bol v roku 2006 prepustený a okamžite vzatý do väzby znovu. Na slobodu sa tak zatiaľ nedostal ani dnes, po viac ako ôsmich rokoch za mrežami.
      Krajský súd v Bratislave dnes potvrdil štvorročný trest odňatia slobody za legalizáciu príjmov z trestnej činnosti pre údajného zločineckého bossa Volodymyra Y. Odsudzujúci verdikt Okresného súdu Bratislava II v kauze legalizácie príjmov - vývozu kradnutých áut do zahraničia si Volodymyr Y. vypočul už tri razy. Naposledy 12. apríla, kedy dostal za vývoz ukradnutých automobilov do zahraničia z augusta 1999 štyri roky vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Ukrajinec sa po každom rozsudku odvolal, dva razy vyššie súdy prvostupňové verdikty zrušili a vrátili OS Bratislava II na nové rozhodnutie.
      Senát Najvyššieho súdu SR na svojom neverejnom zasadnutí 23. júna zrušil minuloročný februárový rozsudok KS v Bratislave, ktorým odsúdil na výnimočný doživotný trest odňatia slobody Volodymyra Y. považovaného za bossa ukrajinsko-slovenského gangu a jeho troch komplicov v kauze piatich vrážd. Kauza spomínaných piatich vrážd sa teda opäť vráti na nižší súd na opätovné prerokovanie. KS odsúdil 47-ročného Volodymyra minulý rok 27. februára na súhrnný výnimočný doživotný trest odňatia slobody. Rovnaký výnimočný trest vo výkone s maximálnym stupňom stráženia po takmer dvoch rokoch pojednávaní uložil KS aj jeho trom komplicom - Bratislavčanovi Eduardovi V., ukrajinskému občanovi Vasylovi P. a Jurijovi R., keď ich senát uznal za vinných zo spáchania piatich vrážd formou spolupáchateľstva, ktorých sa dopustili v roku 1998 na svojich bývalých komplicoch, a inej závažnej trestnej činnosti. Gang Volodymyra Y. pôsobil od roku 1996 okrem Slovenska aj v Českej republike, Maďarsku, na Ukrajine, v Rumunsku a Bielorusku.
      Voči spomínanej štvorici sa v súčasnosti vedie na bratislavskom okresnom súde proces pre obvinenie zo spomínaných ďalších dvoch vrážd, ktoré mali spáchať v rokoch 1999 a 2001 v Petržalke.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona