Údajný boss Ľuboš Ferus dostal tri roky v kauze cukrovar

NETKY.SK • 11 September 2013, 09:42 • 2 min
Údajný boss Ľuboš Ferus dostal tri roky v kauze cukrovar

NITRA – Krajský súd v Nitre vyniesol rozsudok v kauze bývalého nitrianskeho cukrovaru, ktorá sa ťahá ešte od roku 1997. Tresty si odpyká päť mužov, medzi nimi aj údajný boss nitrianskeho podsvetia Ľuboš Ferus.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca Krajského súdu v Nitre Oliver Kolnečík, senát krajského súdu Ľubošovi Ferusovi potvrdil tri roky väzenia, ktoré mu už predtým uložil okresný súd. Proti rozsudku nie je prípustné odvolanie. Štyria obžalovaní neboli v čase vyhlásenia rozsudku v súvislosti s touto vecou väzobne stíhaní, avšak Ľuboš F. momentálne sedí vo väzbe pre obvinenie z účasti na vražde Miroslava Sýkoru.

Krajský súd sa zaoberal napadnutým rozsudkom okresného súdu z 22. novembra 2012. V ňom uznal prvostupňový súd obžalovaných za vinných zo spáchania trestného činu vydierania a Ľuboša F. tiež z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Jozef S., Roman N. a Ľuboš Ferus dostali tri roky, Miloš D. a Vladimír B. dva roky väzenia. Krajský súd na verejnom zasadnutí Jozefovi S., Romanovi N. a Milošovi D. tresty mimoriadne znížil na rok a štyri mesiace, dva roky a šesť mesiacov a rok a šesť mesiacov nepodmienečne. Odvolania zvyšných dvoch obžalovaných zamietol ako nedôvodné. 

Trestné oznámenie podal v roku 1997 vtedajší majiteľ nitrianskeho cukrovaru Dušan S. Cukrovar už dnes neexistuje. Podľa obžaloby sa Jozef S. vyhrážal Dušanovi S. ublížením na zdraví a zabitím jemu a jeho rodine, ak nedostane šesť miliónov korún za to, že mu bolo umožnené sprivatizovať cukrovar. Jozef S., ktorý bol členom politickej strany HZDS, v minulosti vo svojej výpovedi uviedol, že ide o politickú kauzu, ktorá mala za cieľ poškodiť meno HZDS pred voľbami v roku 1998. 

Ľuboš Ferus podľa obžaloby Dušanovi S. oznámil, že bude vykonávať dozor nad jeho firmou SK PEN, aby tak získal právo disponovať s majetkom tejto firmy. Obžalovaní údajne majiteľa cukrovaru nútili vyplácať im peniaze, spolu niekoľko miliónov korún. Ľuboša Ferusa vzala polícia 12. januára 1998 do vyšetrovacej väzby za to, že napadol v nitrianskom Admiral klube policajta v civile. Bolo to deň predtým, ako mal mať tlačovú konferenciu ku kauze cukrovar. Zhruba o dva týždne na to vzala polícia do vyšetrovacej väzby aj ostatných štyroch mužov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies