Údajný boss českej liehovej mafie Radek Březina si slobody priveľmi neužil

NETKY.SK • 15 November 2016, 07:32 • 2 min
Údajný boss českej liehovej mafie Radek Březina si slobody priveľmi neužil

OLOMOUC - Iba na minimálne krátky čas sa v pondelok ocitol na slobode údajný boss českej liehovej mafie Radek Březina. Muža, ktorý figuroval aj v metanolovej kauze a ktorý opustil väzenské zariadenie po odpykaní si 16 mesiacov odňatia slobody za ukrývanie zbraní v niekdajšom areáli Svitu v Zlíne, totiž fakticky okamžite opäť zadržala česká polícia.

slovakia

left justify in out

Vrchný súd v Olomouci ešte v pondelok rozhodol o uvalení väzby na Březinu v súlade so žiadosťou štátneho zástupcu, a to v súvislosti s jeho neprávoplatným odsúdením na 13 rokov väzenia za ilegálne obchodovanie s liehom. Dôvodom je nebezpečenstvo úteku alebo pokračovania v trestnej činnosti.

 

Nič na tom nezmenila ani skutočnosť, že Březinovi rodičia ponúkli za jeho prepustenie kauciu päť miliónov Kč.

 

Právny zástupca Radka Březinu sa pre internetový server iDNES.cz vyjadril, že ide o bežný postup, ktorý ho neprekvapil "Máme tri dni na podanie sťažnosti proti rozhodnutiu o väzbe. Musím to prebrať s klientom," uviedol Filip Opařil, ktorý nechcel špekulovať o tom, dokedy jeho mandant zostane za mrežami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies