Údajného bossa podsvetia Róberta Okoličányho prepustili z väzby

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:59 • 2 min
Údajného bossa podsvetia Róberta Okoličányho prepustili z väzby

KOŠICE – Róberta Okoličányho, označovaného za bossa východoslovenského podsvetia, ktorý je obvinený zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a z prečinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, dnes prepustil Krajský súd v Košiciach z väzby. Zároveň mu uložil zákaz vycestovania do zahraničia a povinnosť oznámiť každú zmenu miesta pobytu.

slovakia

left justify in out

"Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zrušil napadnuté uznesenie Okresného súdu Košice I a u obvineného Róberta O. nahradil dôvody väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka," potvrdila pre TASR hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Krajský súd pritom zohľadnil dôkazy vykonané po jeho ostatnom rozhodnutí a dospel k záveru, že výkon väzby možno nahradiť miernejšími prostriedkami.

 

Okresný súd predtým zamietol žiadosť o prepustenie Róberta Okoličányho na slobodu. Vo väzbe bol od mája tohto roku pre dôvodnú obavu, že by pokračoval v trestnej činnosti.

 

V kauze polícia obvinila viacero osôb. Obvinení mali ako členovia organizovanej skupiny zmariť verejnú dražbu z 24. októbra 2014 v Košiciach. Predmetom dražby boli nehnuteľnosti s trhovou hodnotou približne šesť miliónov eur nachádzajúce sa v Košiciach na Starej Prešovskej ceste.

 

Obvinený je aj syn Róberta Okoličányho – Filip, ktorý sa po dnešnom verdikte krajského súdu taktiež dostal na slobodu. O jeho prepustení rozhodol predtým okresný súd, čo napadol prokurátor.

 

"Pokiaľ ide o obvineného Filipa O., súd zamietol sťažnosť prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu Košice I o prepustení obvineného z väzby na slobodu, pretože skutočnosti uvedené v rozhodnutí okresného súdu považuje za správne a zákonné," uviedla Gálová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies