Údajného bossa Libora J. vraj držia vo väzbe nezákonne, tvrdí jeho obhajca

NETKY.SK • 20 Január 2012, 07:51 • 2 min
Údajného bossa Libora J. vraj držia vo väzbe nezákonne, tvrdí jeho obhajca

Údajného bossa Libora J. vraj držia vo väzbe nezákonne, tvrdí jeho obhajca

slovakia

left justify in out

img

Známy muž bratislavského podsvetia Libor J. vraj sedí vo väzbe nezákonne. Tvrdí to jeho obhajca Roman Balco. Libor J. od mája minulého roku je vo väzbe pre obvinenie z vydierania a hrubého nátlaku.
      Začiatkom decembra Liborovi J. súd predĺžil väzbu a odmietol ponúknutú peňažnú kauciu za prepustenie na slobodu. Balco TASR povedal, že na súd podal sťažnosť na neprijatie kaucie s tým, že krajský súd ju zamietol. Sťažnosť podal v zákonnej lehote aj Libor J., avšak voči predĺženiu väzby. Tá mala byť súdu doručená až po spomínanom rozhodnutí krajského súdu. 
      "Krajský súd v Bratislave sa plne pridržiava svojho rozhodnutia a odôvodnenia, ktorým sťažnosť obvineného proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava I v konaní o predĺženie lehoty trvania väzby zamietol," povedal hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.
      Libora J. podľa informácii obhajcu pravdepodobne z väzby zatiaľ neprepustili. "Včera bol študovať spis," povedal. Či je Libor J. na slobode, nepovedala ani Generálna prokuratúra SR. "Vzhľadom na aktuálne štádium vyšetrovania a závažnosť trestnej veci nebude odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR poskytovať verejnosti prostredníctvom médií žiadne informácie," povedala jej hovorkyňa Vladimíra Gedrová. Na prípad dnes upozornila televízia JOJ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies