Údajne vyše 300 firiem si znižuje dane cez Luxembursko

NETKY.SK • 6 November 2014, 13:29 • 2 min
Údajne vyše 300 firiem si znižuje dane cez Luxembursko

BRATISLAVA - Údajne viac ako tristo spoločností uzavrelo v Luxembursku tajné dohody, ktoré mali týmto firmám zabezpečiť, že budú platiť nižšie dane.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom medzinárodné konzorcium investigatívnych novinárov (ICIJ) s odvolaním sa na uniknutý dôverný dokument. Podľa konzorcia je medzi týmito spoločnosťami napríklad PepsiCo Inc, AIG Inc alebo Deutsche Bank AG. Z dokumentu, ktorý má 28 tisíc strán, podľa ICIJ vyplýva, že prostredníctvom kanálov vedúcich cez Luxembursko spoločnosti na daniach ušetrili miliardy amerických dolárov.

 

Luxembursko odmietlo existenciu takýchto dohôd vo svojom daňovom systému. Stanovisko spoločností PepsiCo Inc, AIG Inc a Deutsche Bank AG sa agentúre Reuters nepodarilo získať. Už v októbri sa napríklad objavili informácie, že regulačné orgány EÚ vyšetrujú daňové dohody spoločnosti Amazon s Luxemburskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies