Údajne ruské bojové lietadlá prvýkrát bombardovali južnú provinciu Dará v Sýrii

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:26 • 2 min
Údajne ruské bojové lietadlá prvýkrát bombardovali južnú provinciu Dará v Sýrii

DAMASK - Vojenské lietadlá, údajne ruské, v stredu neskoro večer prvýkrát bombardovali ciele v juhosýrskej provincii Dará. Informovala o tom dnes povstalecká skupina Armáda Jarmúku, operujúca v oblasti, a v Londýne sídliaca organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), monitorujúca konflikt v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Ak sa táto správa potvrdí, nálety na oblasť mesta Tal al-Hára budú najjužnejším bodom, kde zaútočili ruské lietadlá počas svojej takmer mesiac trvajúcej leteckej operácie na podporu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, píše agentúra Reuters.


Tal al-Hára sa nachádza necelých 20 kilometrov od Golanských výšin okupovaných Izraelom. Šéf politického krídla Armády Jarmúku, poprednej povstaleckej skupiny patriacej pod Slobodnú sýrsku armádu, oznámil: "Zrejme sú väčšinou ruské."


Sýrske vzdušné sily nepodnikajú nočné nálety, dodal pre Reuters šéf politického krídla Bašár Zúbí.
SOHR, ktoré monitoruje priebeh sýrskej vojny prostredníctvom zdrojov priamo v teréne, takisto uviedlo, že lietadlá sú podľa všeobecného presvedčenia ruské.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies