Údaje zo simulátora nepotvrdzujú, že pilot MH370 úmyselne zmenil trasu

NETKY.SK • 4 August 2016, 10:41 • 2 min
Údaje zo simulátora nepotvrdzujú, že pilot MH370 úmyselne zmenil trasu

KUALA LUMPUR - Nové zistenie, že kapitán nezvestného letu MH370 z Malajzie do Číny skúšal odklon od bežnej trasy na počítačovom simulátore, samo o sebe nepotvrdzuje, že by toto lietadlo úmyselne nasmeroval nad Indický oceán, aby sa tam následne zrútilo.

slovakia

left justify in out

Malajzijský minister dopravy Liow Tiong Lai to vyhlásil v reakcii na zverejnenie informácií, podľa ktorých americký Federálny vyšetrovací úrad (FBI) po analýze údajov z kapitánovho počítača dospel k záveru, že niekoľko týždňov pred zmiznutím tohto lietadla z 8. marca 2014 riadil simulovaný let s podobným priebehom. Podľa agentúry DPA minister upozornil, že ide len o jednu z tisícov trás, ktoré Zaharie Ahmad Shah simuloval.

 

"Stále nemáme žiadny dôkaz, ktorý by potvrdzoval, že kapitán Zaharie úmyselne letel nad Indický oceán," povedal Liow novinárom v meste Putrajaya. "Iba na základe tohto nemôžeme potvrdiť, že to urobil," dodal.

 

Teóriu, že zmiznutie letu spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu bolo spôsobené samovražedným konaním pilota, podľa DPA odmietol už dávnejšie ako "nepravdivú" generálny inšpektor malajzijskej polície Khalid Abu Bakar. Vyhlásil, že vyšetrovanie tohto prípadu stále pokračuje, ale iba nájdenie tzv. čiernych skriniek lietadla môže poskytnúť odpoveď na otázku, čo sa s ním v stalo.

 

V zmiznutom lietadle sa nachádzalo 239 cestujúcich a členov posádky. Rozsiahle pátranie v Indickom oceáne bolo zatiaľ bezvýsledné, trosky pochádzajúce z tohto stroja však medzičasom vyplavilo v Juhoafrickej republike, Mozambiku, ako aj na ostrovoch Maurícius a Réunion.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona