Údaje v zhabanom letovom simulátore boli vymazané

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 12:32 • 2 min
Údaje v zhabanom letovom simulátore boli vymazané

KUALA LUMPUR - Malajzijský minister obrany Hishammuddin Hussein dnes na tlačovej konferencii povedal, že v letovom simulátore zadržanom v dome kapitána nezvestného lietadla boli nedávno vymazané údaje.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia sa vymazané zložky pokúšajú obnoviť. Hussein zdôraznil, že kapitán stroja Zaharie Ahmad Shah je nevinný, kým sa nepotvrdí jeho prípadná vina.
      

Minister tiež informoval, že správy niekoľkých miestnych obyvateľov o prelete nezvestného boeingu nad jedným z atolov Maldivských ostrovov ráno 8. marca tamojšia polícia preverila a nepotvrdila. Ukázali sa byť nepravdivými, citovala ho agentúra Reuters.
      

Zahraničné agentúry informovali Malajziu, že spätne skontrolovali všetkých zahraničných cestujúcich z lietadla, s výnimkou troch cestujúcich z Ukrajiny a Ruska. U žiadneho z nich neobjavili podľa ministra nič podozrivé.
      

Malajzia čoskoro vyšle do Číny tím pracovníkov, ktorý sa stretne s príbuznými cestujúcich z nezvestného lietadla a bude ich informovať o medzinárodnom pátraní. Povedie ho operačný veliteľ malajzijských vzdušných síl Akbar bin Haji Abdul Samad a jeho členmi budú pracovníci úradu vlády, ministerstva zahraničných vecí a leteckej spoločnosti, pokračoval minister.
      

Agentúra DPA informovala, že príbuzných cestujúcich nevpustili na tlačovú konferenciu s malajzijským ministrom a medzi nimi a políciou došlo k potýčkam.
      

Let Malajzijských aerolínií MH370 s 239 ľuďmi na palube sa stratil 8. marca počas nočného letu z Kuala Lumpur do Pekingu. Doteraz sa lietadlo nepodarilo vypátrať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona