Účtovník švagra kráľa Filipa VI. opísal korupčnú schému

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 06:29 • 2 min
Účtovník švagra kráľa Filipa VI. opísal korupčnú schému

MADRID - Účtovník švagra nového španielskeho kráľa dnes poskytol podrobné písomné priznanie odhaľujúce praktiky, ktorými Iňaki Urdangarín údajne spreneveril milióny eur prostredníctvom svojej neziskovej organizácie Noos Foundation. Napísala to agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie španielskeho súdu.

slovakia

left justify in out

Priznanie je zatiaľ posledným vývojom v prípade vyšetrovania korupcie, ktorá môže ohroziť snahy kráľovskej rodiny o opätovné vybudovanie reputácie. Vládnuci rod sa o to začal snažiť po minulomesačnej korunovácii nového kráľa Filipa VI.
      

Urdangarína, 46-ročného bývalého olympijského hádzanára a manžela kráľovej sestry Cristiny, obvinili zo zneužívania kontaktov na získavanie štátnych zákaziek. Podľa obžaloby mal spreneveriť milióny eur z verejných fondov prostredníctvom svojej nadácie, doplnil Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona