Učiteľov naučia, ako na hodinách pracovať s tabletom

NETKY.SK • 7 Október 2014, 12:37 • 2 min
Učiteľov naučia, ako na hodinách pracovať s tabletom

BRATISLAVA - Učiteľov naučia, ako majú počas vyučovacích hodín pracovať s tabletmi. Nezisková organizácia EDULAB totiž spúšťa projekt Škola na dotyk AKADÉMIA. Účasť na školeniach je pre učiteľov bezplatná.

slovakia

left justify in out

Sériu 60 školení povedie 25 učiteľov v desiatich školách, ktoré sa vlani zapojili do projektu Škola na dotyk. Počas neho sa títo pedagógovia naučili, ako na vyučovaní s tabletmi pracovať. Svoje skúsenosti teraz odovzdajú učiteľom z ostatných základných a stredných škôl po celom Slovensku. V minulom roku putovalo do škôl od rezortu školstva vďaka eurofondom 22-tisíc tabletov. „Tablet sa ukázal ako širokospektrálny nástroj, ktorého efektívne využívanie vo vyučovacom procese vyžaduje od pedagóga nové vedomosti. Pre ich získanie je školenie nevyhnutné“, hovorí Eva Ihringová z Gymnázia na ulici L. Sáru v Bratislave, ktorá bude jednou zo školiteľov. 

 

Počas školení, ktoré sa budú konať od 13. októbra až do vianočných prázdnin, ukážu konkrétne využitie tabletov v triede, ako je napríklad tvorba poznámok a vyučovacích materiálov, práca s digitálnym vzdelávacím obsahom, fotografiami a videom, ale aj prezentácia možností, ktoré tablety poskytujú pri testovaní žiakov a študentov a získavaní spätnej väzby. “Učenie s tabletom je ako učenie s akoukoľvek inou didaktickou pomôckou. Učitelia musia najprv zistiť, aké sú jeho možnosti a potom ich využiť na didaktické ciele. Školenia sa sústredia práve na základné postupy, ktoré každý učiteľ na hodinách robí. My im iba ukážeme, ako pri tom môžu využiť tablet," objasňuje riaditeľ EDULAB-u Ján Machaj. 

Pedagógovia, ktorí sa chcú na školeniach zúčastniť, sa musia najprv zaregistrovať. Podmienkou je aj schopnosť ovládať základy práce s tabletom. Bližšie informácie o termínoch školení a ich programe sú dostupné na stránke akademia.edulab.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies