Učiteľom došla trpezlivosť: Zaviedli drastické opatrenie, aby študenti nepodvádzali

NETKY.SK • 21 Február 2018, 10:55 • 2 min
Učiteľom došla trpezlivosť: Zaviedli drastické opatrenie, aby študenti nepodvádzali

Študentské podvádzanie prerástlo učiteľom cez hlavu, tak sa rozhodli, že im v tom zabránia. A urobili to veľmi rázne.

slovakia

left justify in out

Zo školy to pozná azda každý. Nie vždy sa podarí dostatočne pripraviť na test, no jeho úspešné absolvovanie je viac ako potrebné. Sú však aj takí, ktorí sa jednoducho nenaučia vôbec a úplne sa spoľahnú na „externú pamäť“ v podobe takzvaného ťaháka. Malý papierik nenápadne ukrýva vedomosti, ktoré by sme mali mať v hlave, no namiesto toho ich počas celej skúšky kŕčovito zovierame v ruke. A keď sa vyučujúci nepozerá, rýchlo z neho opisujeme, koľko sa len dá!

 

Samozrejme, hodnotenie takejto práce nie je veľmi objektívne. Táto skutočnosť bola pre pedagógov z indického štátu Bihár neprekonateľná až do takej miery, že sa rozhodli pre bizarné opatrenie. Všetkým študentom nariadili chodiť na skúšky bez ponožiek a naboso.

 

Nové pravidlo vstúpilo do platnosti práve dnes, keď sa v štáte koná veľké testovanie 15-ročných školákov. Nakoľko je Bihár podvádzaním tohto druhu neslávne známy, zrejme padne na úrodnú pôdu a žiaci tak budú musieť nadobudnúť reálne vedomosti.

 

Opatrenie, ktoré má zamedziť nedovolenému opisovaniu bude okrem bosých nôh zahŕňať aj prehľadanie a celý priebeh skúšok bude zaznamenávaný na kameru.

 

V Biháre sa pritom takéto švindľovanie prísne trestalo aj pred tým. Okrem toho, že nepripravenému študentovi hrozilo vyhodenie zo školy, mohol dostať aj peňažnú pokutu či dokonca trest väzenia. Zadržaní boli aj všetci rodičia, ktorí akýmkoľvek spôsobom podobnému počínaniu napomáhali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies