Učiteľka, ktorá mala pomer zo žiakom (12) v Koškovciach, dostala štyri roky

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 14:39 • 2 min
Učiteľka, ktorá mala pomer zo žiakom (12) v Koškovciach, dostala štyri roky

HUMENNÉ - Úhrnný trest odňatia slobody v trvaní štyri roky uložil dnes Okresný súd v Humennom Dane Kováčovej pre trestný čin sexuálneho zneužívania v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Obžalovaná, v súčasnosti bývalá učiteľka Základnej školy v Koškovciach, údajne v roku 2013 niekoľkokrát zneužila tamojšieho školáka.

slovakia

left justify in out

Obžalovaná mala sexuálne zneužiť žiaka 7. ročníka koškovskej ZŠ najmenej päťkrát na rôznych miestach. Podľa názoru súdu tak vydala maloletú osobu nebezpečenstvu spustnutia tým, že ju zvádzala k nemravnému životu, a spáchala tento čin závažnejším spôsobom, po dlhší čas, čím spáchala zločin sexuálne zneužívanie v jednočinnom súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

 

Humenský okresný súd ju v tejto súvislosti odsúdil na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky so zaradením do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň jej uložil trest - zákaz vykonávania pedagogickej činnosti v trvaní troch rokov. Nepodmienečný trest odňatia slobody považuje súd za nevyhnutný vzhľadom na povahu skutku, dobu jeho páchania, množstvo čiastkových útokov a na manipuláciu maloletého obžalovanou po jej otehotnení s vlastným manželom.

 

Pri stanovení rozsudku zohrali významnú úlohu poľahčujúce okolnosti, ktoré mali prevažovať nad priťažujúcimi. Išlo konkrétne o to, že obžalovaná viedla pred spáchaním činu riadny život, že sa k jeho spáchaniu priznala, oľutovala ho a napomáhala pri jeho objasňovaní. "Práve v dôsledku objasnenia vlastnej trestnej činnosti obžalovanou nebolo nutné vystaviť maloletého poškodeného neúmerného tlaku zo strany orgánov činných v trestnom konaní v procese dokazovania," konštatoval sudca na dnešnom pojednávaní.

 

Rozsudok, ktorý dnes vyriekol Okresný súd v Humennom, zatiaľ nie je právoplatný. Obžalovaná Dana Kováčová sa totiž voči nemu odvolala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies