Učitelia sú nespokojní so situáciou v školstve, chystajú sa pred úrad vlády

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:32 • 2 min
Učitelia sú nespokojní so situáciou v školstve, chystajú sa pred úrad vlády

BRATISLAVA - Učitelia plánujú budúci týždeň prísť pred Úrad vlády SR a vyjadriť tak svoju nespokojnosť so súčasnou situáciou v školstve a postavením pedagóga. Podujatie s názvom Zraz dlhých nosov sa uskutoční vo štvrtok 5. novembra o 15.30 h.

slovakia

left justify in out

Podľa jedného z organizátorov podujatia Vladimíra Crmomana, učitelia majú dlhodobo pocit, že ich politici ťahajú za nos. "Necítime naozaj, že by sa do školstva nalievali peniaze, že by sa tam investovalo, že by sa školstvo rozvíjalo. Ale naopak máme pocit, že sa niečo prezentuje, ale skutočnosť je iná. Sme ťahaní za nos," uviedol pre TASR Crmoman.

 

Učiteľom sa taktiež nepáči, že vláda a minister školstva síce uznávajú nutnosť ohodnotiť učiteľov primerane náročnosti a spoločenskej hodnote ich práce, ale nič pre to nechcú urobiť. Taktiež, že štát neoceňuje spravodlivo všetky formy vzdelávania učiteľov.

 

Podujatie organizujú bratislavskí učitelia. Účasť podľa Crmomana potvrdzujú aj pedagógovia mimo Bratislavy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies