Učitelia si v budúcom roku prilepšia o päť percent

NETKY.SK • 11 December 2013, 11:13 • 2 min
Učitelia si v budúcom roku prilepšia o päť percent

BRATISLAVA - Učiteľom a odborným zamestnancom na základných a stredných školách stúpnu od januára budúceho roka tarifné platy o päť percent, v priemere im to má na výplatnej páske priniesť asi 42 eur.

slovakia

left justify in out

Plat učiteľov vysokých škôl, výskumných, vývojových a zdravotníckych zamestnancov sa má od nového roka zvýšiť o 16 eur. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády, ktorým zvýšila stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Nariadenie dnes schválila vláda SR.

Na tomto zvýšení platov sa začiatkom októbra dohodli minister školstva Dušan Čaplovič, minister financií Peter Kažimír a šéf rezortu práce Ján Richter so školskými odborármi. "Dopad na zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme financovaných zo štátneho rozpočtu predstavuje sumu 67,6 milióna eur," píše sa v nariadení vlády.

Učiteľom a nepedagogickým zamestnancom vláda zvýšila platy o päť percent aj v tomto roku. Zvýšenie si vybojovali počas vlaňajšieho štrajku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies