Učitelia sa budú môcť bezplatne vzdelávať v tom, ako učiť enviromentálnu či globálnu výchovu

NETKY.SK • 5 September 2017, 14:20 • 2 min
Učitelia sa budú môcť bezplatne vzdelávať v tom, ako učiť enviromentálnu či globálnu výchovu

BRATISLAVA - Metodicko-pedagogické centrum v spolupráci so Slovenským centrom pre komunikáciu a rozvoj (SCKR) pripravilo pre učiteľov druhého stupňa základných škôl a stredných škôl sériu bezplatných vzdelávacích podujatí s cieľom prezentovať možnosti, ako zážitkovo učiť environmentálnu a globálnu výchovu.

slovakia

left justify in out

"Myslíme si, že je veľmi dôležité, aby súčasní žiaci pochopili príčiny a následky zmeny klímy a environmentálnej migrácie, a aby si uvedomili súvislosti medzi vlastným konaním a globálnymi zmenami. Tieto témy nie sú jednoduché a je dôležité, aby ich učitelia vedeli podať formou, ktorá žiakov zaujme. Počas školenia im ponúkneme niekoľko spôsobov, ako na to," uviedla projektová manažérka SCKR Klára Tóthová.

 

Vzdelávanie je vhodné pre učiteľov všetkých predmetov. Obsah vzdelávania a použité vzdelávacie materiály boli vytvorené v rámci medzinárodných projektov s finančnou podporou Európskej únie, Medzinárodného vyšehradského fondu a slovenskej rozvojovej pomoci SlovakAid. Materiály sú preto k dispozícii vo viacerých jazykoch. Vzdelávanie tak môže byť zaujímavé aj pre učiteľov cudzích jazykov, či tých pôsobiacich v školách s vyučovacím jazykom národnostnej menšiny.

 

Vzdelávacie aktivity sa začnú realizovať 12. septembra v Bratislave a budú pokračovať aj v októbri vo všetkých krajoch. Viesť ich budú lektori z občianskeho združenia Sosna a učitelia pre kontinuálne vzdelávanie. "Bude to vzdelávanie individuálnou formou a formou práce v skupinách," priblížili lektori Silvia Szabóová a Štefan Szabó. Záujemcovia sa môžu na vzdelávanie prihlásiť elektronicky formou návratky. Podrobnosti o mieste a čase konania podujatia dostanú do e-mailovej schránky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona