Učitelia dostanú predvianočných 100 eur

NETKY.SK • 10 November 2015, 12:20 • 2 min
Učitelia dostanú predvianočných 100 eur

BRATISLAVA - Približne 71-tisíc zamestnancov škôl dostane mimoriadnu odmenu 100 eur. Ministerstvo školstva vyčlenilo na odmeny 9,6 milióna eur, ktoré rozdelí pedagógom vo výplate za november. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

slovakia

left justify in out

"Tieto prostriedky sa nám podarilo nájsť v spolupráci s ministrom financií. Viem, že 100 eur pred sviatkami zmizne v domácnosti veľmi rýchlo, ale bol by som rád, keby to verejnosť pochopila ako jasný signál, že na finančnú situáciu učiteľov myslíme,“ povedal minister školstva Juraj Draxler. Minister zároveň dodal, že do budúcna treba financovanie školstva nastaviť po novom. "Trvám na tom, že v ďalšom období musí objem financií na školstvo výrazne narásť a politickú garanciu musí obsahovať už programové vyhlásenie vlády,“ dodal Draxler. Odmeny dostanú učitelia škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obcí, vyšších územných celkov, cirkevných a súkromných zriaďovateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona