Učitelia a študenti VŠ podporujú Sprievod svetiel na vyjadrenie nespokojnosti slovenskom školstve

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:32 • 2 min
Učitelia a študenti VŠ podporujú Sprievod svetiel na vyjadrenie nespokojnosti slovenskom školstve

BRATISLAVA - Vysokoškolskí učitelia a študenti podporujú Sprievod svetiel, ktorý v stredu 16. novembra organizuje Iniciatíva slovenských učiteľov.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol predseda Rady vysokých škôl SR Martin Putala, napriek množstvu pracovných stretnutí a rokovaní celého školského prostredia s politickou elitou zatiaľ politici nenaplnili požiadavky reprezentácií a stavovských organizácií. Pripravovaný návrh štátneho rozpočtu na rok 2017 navyše považujú za ranu pre budúcnosť kvalitného vzdelávania a za výsmech pre všetkých, ktorí sa v posledných mesiacoch spolu usilovali dosiahnuť lepšie podmienky pre vzdelávanie.


"Napriek upadajúcej dynamike aktivít poukazujúcich na žalostný stav školstva v krajine sme presvedčení, že to najhoršie, čo v tejto veci môžeme robiť, je ostať ticho. Vysoké školstvo sa musí ozvať. Preto sme sa rozhodli, ako orgány reprezentácie vysokých škôl, podporiť pripravovaný Sprievod svetiel a vyjadriť tak nespokojnosť s neriešením dlhodobo zotrvávajúcich problémov v slovenskom školstve," uviedol Putala s tým, že Študentská rada vysokých škôl a Rada vysokých škôl chce poukázať aj na jednotu v snahe o naplnenie požiadaviek.


Sprievod svetiel organizuje Iniciatíva slovenských učiteľov v predvečer osláv výročia nežnej revolúcie. Ako uviedol Vladimír Crmoman z iniciatívy, 27 rokov od prelomovej udalosti v novembri 1989 chcú poukázať na to, že vlády na Slovensku systematicky prehliadajú potreby školstva a svojím postojom oberajú deti o šancu uspieť v dnešnom globalizovanom svete. Sprievod svetiel sa začne v stredu 16. novembra o 17:11 na Námestí slobody v Bratislave a povedie na Rybné námestie. V rovnaký deň a čas sa uskutoční aj v Martine od Mestskej scény cez Divadelné námestie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies