Beštie: Dievča hromadne znásilnili, medzi páchateľmi bol aj jej učiteľ!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 13:43 • 2 min
Beštie: Dievča hromadne znásilnili, medzi páchateľmi bol aj jej učiteľ!

MÁNSÉHRA- Pakistanská polícia zatkla učiteľa náboženskej strednej školy a dvoch jeho priateľov pre obvinenia z hromadného znásilnenia dievčaťa v meste Mánséhra na severozápade krajiny. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia policajného predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

K trestnému činu došlo v pondelok 12. mája v provincii Chajbar Paštúnchvá v meste Mánséhra, kde sa nachádza viacero náboženských škôl.
      

Učiteľ školy, ktorý niekoľko rokov vyučoval Korán, a dvaja jeho spoločníci vlákali obeť prostredníctvom jej kamarátky do auta pod zámienkou, že ich obe odvezú po vyučovaní domov. Potom dievča znásilnili v idúcom vozidle, uviedol policajný predstaviteľ.
      

Učiteľ sa najprv k zločinu priznal, potom svoju výpoveď odvolal a vyhlásil, že žiačky sa k nemu a k jeho priateľom pridali dobrovoľne až počas výletu, nie cestou zo školy.
      

Prípad je nezvyčajný, keďže znásilnenia sa v Pakistane zriedkakedy trestne stíhajú a ženy, ktoré sa na to úradne sťažujú, sú v spoločnosti často stigmatizované. Situácia je o to ťažšia, ak je páchateľom náboženský líder alebo rešpektovaný učiteľ náboženskej školy, ktorých sa obeť obáva nahlásiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies