Učiteľ z Michaloviec nepomohol zranenej študentke, hrozí mu päť rokov väzby

NETKY.SK • 4 November 2015, 14:45 • 2 min
Učiteľ z Michaloviec nepomohol zranenej študentke, hrozí mu päť rokov väzby

MICHALOVCE - Z ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci obvinili 62-ročného michalovského učiteľa. Podľa polície triedny učiteľ nedohliadol na svojich žiakov a dvanásťročné dievča vážne zranil pri školskej olympiáde spolužiak.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal ešte v júni na jednej z michalovských základných škôl. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, učiteľ porušil dôležitú povinnosť a nedozeral na žiakov svojej triedy, ktorí tu boli ako diváci. Žiaci sa dostali na časť športoviska, kde bola práve disciplína vrh guľou, na ktorú učiteľ dohliadal. Jeden zo žiakov, ktorý nesúťažil, hodil guľou a zasiahol spolužiačku do hlavy. Dievča malo zlomeninu temennej kosti, otras mozgu a tržnú ranu na hlave, liečilo sa dva mesiace. Po úraze obvinený zranenej žiačke neposkytol prvú pomoc. V prípade dokázania viny mu hrozí trest až na päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona