Učiteľ obžalovaný zo sexuálneho násilia na žiakoch nepoprel vinu, manželka stojí pri ňom!

NETKY.SK • 19 November 2021, 11:14 • 2 min
Učiteľ obžalovaný zo sexuálneho násilia na žiakoch nepoprel vinu, manželka stojí pri ňom!

Včera sa začal súdny proces s učiteľom Michalom B. (39) z Prešova, ktorý je obžalovaný zo sexuálneho násilia na žiakoch základnej školy počas lyžiarskeho zájazdu. Podľa informácií, ktoré poskytol advokát, obžalovaný nepoprel vinu.

slovakia

left justify in out

Stalo sa to takmer pred tromi rokmi. Žiaci jednej prešovskej základnej školy sa zúčastnili lyžiarskeho zájazdu v Hnilčíku. Deti, ktoré mali v tom čase 12-13 rokov, mali podľa cas.sk ohlásiť ostatným pedagógom, že učiteľ Michal B. sa k nim správal neslušnenútil ich k rozličným sexuálnym praktikám. Pedagógovia to ohlásili vedeniu školy, následne sa informácia dostala na políciu, ktorá učiteľa zadržala.

 

img

 

Prečítajte si: SKUTOČNÝ PRÍBEH obete pedofílie: Bola som 12-ročné neviditeľné dievča a kvôli znásilneniu chcem byť neviditeľná navždy

 

Vo vyšetrovacej väzbe bol takmer pol roka. Pojednávanie sa odohrávalo bez prítomnosti verejnosti. Po jeho skončení odišiel obžalovaný bez slova v sprievode svojej ženy, ktorá mu v procese robí takzvaného dôverníka, čo v podstate znamená, že mu má byť oporou. Podľa advokáta Sergeja Romžu sa jeho klient nevykrúcal. "Môj klient na hlavnom pojednávaní urobil vyhlásenie a v ňom nepoprel spáchanie skutku." 

 

Od toho by sa mal odvíjať spôsob obhajoby. Čo znamená, že dokazovanie bude pravdepodobne veľmi krátke, vypovedať budú už len zákonní zástupcovia poškodených. Podľa advokáta učiteľ nesie udalosti veľmi ťažko.

 

"Jeho sebareflexia je veľmi silná. Napriek tomu prišiel na hlavné pojednávanie, aby sa k tomu postavil čelom a konfrontoval sa s realitou a dôsledkami svojho konania. Podporuje ho aj manželka. Stojí za ním. Dala to najavo aj svojou účasťou na pojednávaní,“ prezradil Romža.

 

Obvinený sa lieči. "Bez toho, aby som sa vyjadril k jej povahe, môžem potvrdiť, že aktuálne podstupuje liečbu,“ dodal advokát. Poškodení si uplatnili nárok na odškodnenie. Aj o tom bude rozhodovať súd. Proces bude pokračovať o mesiac. V prípade dokázania viny hrozí obžalovanému  trest odňatia slobody na 15 rokov.

 

 

Možno vás zaujme: Sexuálne zneužívanie je stále tu a ubližuje! Polícia obvinila 40-ročného učiteľa zo zneužitia troch žiakov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona