UCI zavádza reformy, upravuje licenčný systém i kalendár World Tour

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:49 • 2 min
UCI zavádza reformy, upravuje licenčný systém i kalendár World Tour

RICHMOND - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) schválila rad reforiem v cestnej cyklistike vrátane úpravy kalendára UCI World Tour. Medzi hlavné zmeny, na ktorých sa po viac ako dvojročnom dialógu dohodli najvýznamnejšie tímy s organizátormi pretekov, patrí aj úprava licenčného systému.

slovakia

left justify in out

Po novom udelí UCI trojročné licencie vo World Tour pre maximálny počet 18 tímov, týkať sa budú už sezón 2017 až 2019. Únia si od dlhších licencií sľubuje zvýšený záujem sponzorov a väčšiu stabilitu tímov. Do kalendára World Tour by mal od roku 2017 pribudnúť iba limitovaný počet nových pretekov, záujemcovia si môžu podať prihlášky ešte v tomto roku. UCI zároveň prísnila svoj antidopingový program, ktorý počíta s častejšími kontrolami. Únia chce zaviesť aj nový rebríčkový systém.

 

"UCI zavedením týchto kľúčových reforiem vydala jasný signál smerom k fanúšikom cyklistiky, vysielateľom a obchodným partnerom o pokračujúcom zdokonaľovaní riadenia a organizačných štruktúr nášho športu," uviedol prezident UCI Brian Cookson vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters. "Je to dôležitý moment v profesionálnej cyklistike a ďalší dôležitý krok v snahe prinavrátiť nášmu športu dôveryhodnosť," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies