UCI uznala Rogersov argument o kontaminovanom jedle

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 13:45 • 2 min
UCI uznala Rogersov argument o kontaminovanom jedle

AIGLE - Bývalý majster sveta v cyklistickej časovke Michael Rogers môže opäť súťažiť, Medzinárodná cyklistická únia (UCI) akceptovala jeho tvrdenie, že za pozitívnym výsledkom dopingového testu je nakazené mäso z Číny. Podľa UCI je veľmi pravdepodobné, že clenbuterol sa dostal do organizmu trojnásobného majstra sveta v časovke cez kontaminovanú stravu.

slovakia

left justify in out

Austrálsky cyklista a bronzový olympijský medailista z Atén 2004 Rogers dostal od UCI vlani v decembri preventívny dištanc, kým austrálska federácia nevyšetrí tento prípad. UCI načapala Rogersa ešte 20. októbra v Japonsku na základe močovej vzorky. Rogers pred štartom v Japonsku jazdil v Číne, ktorá je notoricky známa rizikovými potravinami s obsahom rôznych zakázaných látok a UCI na to pretekárov upozorňovala. 

 

Rovnakú interpretáciu svojho pozitívneho dopingového nálezu z Tour de France 2010 použil aj jeho terajší tímový kolega v Saxo-Tinkoff Alberto Contador. Španiel sa vtedy odvolával na kontaminované mäso, ale aj tak prišiel o titul víťaza pretekov a nemohol súťažne jazdiť do augusta 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies