UCI prichádza s reformami licencií, kalendára a rebríčka

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:51 • 2 min
UCI prichádza s reformami licencií, kalendára a rebríčka

RICHMOND - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) chystá reformy v profesionálnom pelotóne. Presný obsah balíčka zatiaľ nie je známy, ale dotkne sa predovšetkým kalendára podujatí a podmienok nadobudnutia licencií WorldTour.

slovakia

left justify in out

Úpravami prejde tiež systém bodovania do svetového rebríčka. Základné princípy schválila riadiaca komisia.
Počnúc sezónou 2017/18 bude v štartovom poli maximálne 18 tímov WorldTour. Licenciu začne UCI vydávať na tri roky, pričom pri schvaľovaní zohľadní etické, finančné a športové kritériá. Prechod z jednosezónneho na trojročný cyklus by mal v prvom rade pritiahnuť sponzorov a stabilizovať ekonomické zázemie tímov.


Do kalendára pribudne iba obmedzený počet nových pretekov, spolu s pôvodnými musia splniť prísne štandardy. UCI plánuje zasiahnuť aj do vnútorného nastavenia tímov, jazdci a realizačné štáby dostanú náležité podmienky a dohľad súvisiaci najmä s antidopingovým programom.


"Sú to dôležité zmeny, ktoré pomôžu zlepšiť prostredie mužskej cestnej profesionálnej cyklistiky, prispejú k jej celosvetovému rastu a rozvoju. Verím, že opatrenia prinesú väčšiu stabilitu do tejto sféry," uviedol prezident UCI Brian Cookson po zasadnutí Rady profesionálnej cyklistiky v dejisku majstrovstiev sveta v americkom Richmonde. Brit avizoval reformy už po svojom zvolení na čelo UCI.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies