UCI poprela, že by zvýhodňovala Froomea: Výnimku by dostal každý

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 10:06 • 2 min
UCI poprela, že by zvýhodňovala Froomea: Výnimku by dostal každý

PARÍŽ - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) odmietla tvrdenia francúzskeho periodika, že poskytla zvláštne výhody Britovi Chrisovi Froomeovi, keď v apríli užil zakázanú látku na báze steroidov.

slovakia

left justify in out

Noviny Le Journal du Dimanche obvinili UCI, že tak porušila vlastné antidopingové pravidlá, keďže Froomeovi udelili počas pretekov Okolo Romandie terapeutickú výnimku (TUE) na liečbu prechladnutia.

 

"UCI sa pozrela na posledné terapeutické výnimky a potvrdzuje, že v prípade jazdca tímu Sky Christophera Froomea k ničom zvláštnemu neprišlo. Jeho TUE na perorálne užitie glukokortikoidov bolo udelené 29. apríla 2014 na základe riadne doložených lekárskych vyšetrení a v súlade s platnými predpismi UCI a príslušným usmernením Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). TUE bola udelená na limitované obdobie po obvyklom postupe. Tento proces bol plne transparentný," uvádza sa vo vyhlásení organizácie.

 

UCI ďalej dodala, že každý jazdec s rovnakými symptómami, aké mal Froome, by dostal výnimku. Zároveň vyvrátila, že by mal v prípade prsty jej prezident Brian Cookson, ktorého syn Oli pracuje práve pre tím Sky. "UCI chce vyjadriť svoje hlboké sklamanie z týchto špekulácií, podľa ktorých mal mať jej prezident vplyv na udelenie výnimky," cituje z vyjadrenia únie agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona