UCI podá s WADA odvolanie v prípade Kreuziger

NETKY.SK • 24 Október 2014, 14:45 • 2 min
UCI podá s WADA odvolanie v prípade Kreuziger

PARÍŽ - Kauza okolo údajného dopingu českého jazdca Romana Kreuzigera sa vyvíja očakávaným smerom: Medzinárodná cyklistická únia (UCI) sa spoločne so Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA) odvolá na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne proti oslobodzujúcemu verdiktu rozhodcovskej komisie Českého olympijského výboru (ČOV). Českému cyklistovi hrozí dvojročné zastavenie činnosti. UCI to potvrdila na svojom webe.

slovakia

left justify in out

"Po dôkladnom zvážení podávajú UCI a WADA odvolanie na CAS so žiadosťou, aby bol Kreuzigerovi uložený trest v súlade s pravidlami Svetového antidopingového kódexu," píše sa v stanovisku UCI. Prípad sa teraz bude ťahať ešte niekoľko mesiacov. 

 

Pre nezrovnalosti v biologickom pase nemohol český cyklista tento rok štartovať na Tour de France. Kauza sa týka abnormalít z rokov 2011 a 2012, keď pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013. Kreuziger nechal svoje hodnoty preveriť dvojicou expertov, podľa ktorých nie je o čom diskutovať. Ich názor presvedčil aj rozhodcovskú komisiu ČOV, ktorá ho v septembri zbavila obvinení. 

 

Dvadsaťosemročný pretekár popiera akékoľvek dopingové previnenie. UCI podľa neho porušila svoje pravidlá tým, že ho suspendovala. UCI ešte nikdy neprehrala na CAS spor týkajúci sa biologických pasov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies