UCI odmieta obvinenia o dohode s Armstrongom

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 15:07 • 2 min
UCI odmieta obvinenia o dohode s Armstrongom

PARÍŽ - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) odmietla obvinenia prezidenta Antidopingovej agentúry USA (USADA) Travisa Tygarta, že od prepuknutia škandálu s Lanceom Armstrongom blokovala všetky snahy o očistenie športu od podvodov s užívaním zakázaných látok.

slovakia

left justify in out

Vojnový stav medzi UCI a USADA trvá odvtedy, ako americká strana usvedčila Armstronga z dopingu a údajne pri tom zistila, že vedenie svetovej cyklistiky v minulosti vedome kamuflovalo jazdcove pozitívne nálezy. Tygart vyslovil kritické slová vo štvrtok na pôde francúzskeho senátu v Paríži a zároveň vyzval Armstronga, aby poskytol dôkazy, ktoré by usvedčili UCI z napomáhania pri jeho dopingových praktikách.

"UCI kategoricky odmieta obvinenia z konšpirácie a vyhlasuje, že nemá čo skrývať," reagovala UCI na svojej webovej stránke.

Armstrong vlani v auguste kapituloval v boji proti obvineniam USADA. UCI po preštudovaní správy USADA v októbri potvrdila trest a anulovala všetky Američanove výsledky od augusta 1998, medzi nimi aj sedem celkových prvenstiev z TdF. Armstronga neodsúdili na základe pozitívnych antidopingových testov, ako dôkazy slúžili výpovede jeho bývalých tímových kolegov z US Postal o systematickom užívaní zakázaných látok.

Tygart v Paríži povedal, že "Armstrong má dôkazy, ktoré by objasnili úlohu UCI v tejto situácií".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona