UCI ide skúšať spoločné preteky mužov a žien

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:53 • 2 min
UCI ide skúšať spoločné preteky mužov a žien

AIGLE - Zatiaľ v tichosti a za zatvorenými dverami sa Medzinárodná cyklistická únia (UCI) zaoberá spoločnými pretekmi mužov a žien v dráhovej cyklistike. Na základe požiadavky Medzinárodného olympijského výboru (MOV) sa už koncom tohto týždňa uskutočnia prvé testy na velodrome vo švajčiarskom Aigle.

slovakia

left justify in out

MOV tlačí na medzinárodné športové federácie, aby dali rovnosť šancí mužom a ženám v olympijských disciplínach.
Mladí jazdci a jazdkyne otestujú nový formát súťaží v tímovom šprinte a madisone. "V histórii cyklistiky sa ešte neuskutočnili žiadne spoločné preteky mužov a žien. V súčasnosti hľadáme možnosti, ako ich organizovať. Všetko musíme poriadne zvážiť, podľa vedcov a trénerov sú muži o 10 až 15 percent rýchlejší a silnejší ako ženy," priznal šéf UCI Brian Cookson, podľa ktorého MOV apeluje aj na ďalšie federácie, aby zvýšili počet spoločných súťaží.

 

Novinka na dráhe by mohla byť súčasťou olympijských hier v Tokiu 2020. "Ak to nebude fungovať, vyšleme MOV signál, že sme to skúsili, ale nedopadlo to dobre. Olympijské hry sa menia, chceme byť otvorení zmenám, preto sa touto problematikou seriózne zaoberáme," doplnil Cookson. Informácie zverejnil denník Guardian.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies