Úchylák lákal od ľudí nahé fotky, potom ich vydieral!

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 14:30 • 2 min
Úchylák lákal od ľudí nahé fotky, potom ich vydieral!

BANSKÁ BYSTRICA - Rozsiahly prípad vydierania, ktorého obeťami sú desiatky ľudí z celého Slovenska, vyriešila polícia v Banskobystrickom kraji.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej besede informoval zástupca banskobystrického krajského policajného riaditeľa Štefan Šurka, policajti po dlhodobej dokumentácii prípadu v pondelok zadržali šiestich podozrivých a následne ich vyšetrovateľ obvinil z trestného činu vydierania v spolupáchateľstve, za ktorý im hrozí trest od dvoch do šiestich rokov odňatia slobody.

 

Páchatelia sa na internetovej sociálnej sieti skontaktovali s budúcimi obeťami a požiadali ich o výmenu intímnych fotiek. Keď oslovený poslal intímnu fotku na udané telefónne číslo, jeden z páchateľov ho po krátkom čase kontaktoval s tým, že ho udá, pretože poslal intímnu fotku maloletej dcére. „V niektorých prípadoch sa páchateľ predstavoval ako policajt, pričom v nejednom prípade boli zneužité reálne mená policajtov. Vyhrážal sa poškodenému podaním trestného oznámenia, vysokým trestom, ktorý môže očakávať, a samozrejme medializáciou v televízii s poukázaním, že ide o pedofíliu,“ uviedol Šurka s tým, že obete potom páchateľom na zadané bankové účty posielali po sedem- až osemtisíc eur. Šesticu obvinených tvoria traja muži a tri ženy z okresu Lučenec vo veku 20 až 52 rokov. Štyroch z nich v utorok zo zadržania prepustili a sú stíhaní na slobode, pri dvoch páchateľoch vyšetrovateľka podala podnet na väzobné stíhanie. 

 

Polícia predpokladá, že poškodených je niekoľkonásobne viac, než dosiaľ zadokumentovala, keďže nie každá obeť týchto vydieračov ju kontaktovala. „Nie je vylúčené, že táto trestná činnosť sa bude rozmáhať a preto zverejňujeme tento prípad a vyzývame občanov, aby boli obozretní a preverili si, komu poskytujú svoje osobné údaje alebo fotografie. V prípade akéhokoľvek podozrenia, že sú obeťou trestného činu, sa môžu s dôverou obrátiť na políciu,“ dodal Šurka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies