FOTO Úchvatné zábery ľadovej jaskyne na Islande

NETKY.SK • 6 Január 2016, 17:00 • 2 min
FOTO Úchvatné zábery ľadovej jaskyne na Islande

REYKJAVÍK – Nemáte dnes náladu a cítite sa slabý? Tieto zábery vám ju rozhodne zlepšia a vyčistia vám hlavu od negatívnych myšlienok.

slovakia

left justify in out

Helen Bjornsdottirová žije v Reykjavíku na Islande a svoj život trávi v jaskyni. Nie sú to však obyčajné jaskyne, aké ste už mnohokrát videli či dokonca navštívili. Tieto ľadové jaskyne si zamilujete.

Pracuje ako odborníčka na ľadové jaskyne a hodnotí ich bezpečnosť než dovnútra pustia turistov. Helen je tiež vášnivou fotografkou a zverejnila sériu úchvatných záberov miesta výkonu jej práce. Fotografie zachytávajú meniacu sa tvár jednej z najkrajších krajín na svete a to nielen nad zemským povrchom, ale aj pod ním.

 

img

Helen tvrdí, že jaskyne vyzerajú inak každý deň a nikdy nie sú rovnaké. "Ľadové jaskyne ma priťahujú svojou jedinečnosťou a ten neopísateľný úžasný pocit, keď vstúpite do tejto ľadovej krásy a ste ňou obklopený," vysvetľuje. "Pohľad na tú modrú farbu a neustále sa meniace formy a tvary ľadovej jaskyne ma neprestáva fascinovať. Zároveň vás to núti k zamysleniu sa, keď viete, že tá istá jaskyňa tam už nebude na budúci rok a budú nové, ktoré budete chcieť preskúmať."

 

img

Podľa jej slov to však nie je len krása a nekonečná nádhera. "Ľadové jaskyne sú veľmi nebezpečné a musíme vykonať veľa práce, kým sem môžeme priviesť turistov. Len preto, že je jaskyňa bezpečná jeden deň, tak to neznamená, že to tak bude aj na ďalší deň. Spôsob, akým sa voda topí môže urobiť jaskyňu veľmi nebezpečnou a to veľmi rýchlo. Pohľad na všetku tú nádheru však stojí za to!"




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies