Úchvatné VIDEO zachytáva premenu semienka v rastlinu

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 10:34 • 2 min
Úchvatné VIDEO zachytáva premenu semienka v rastlinu

GARLIAVA - O unikátne zábery sa postaral 27-ročný Litovčan Mindaugas Kriksciukas. Rastlinu snímal v pravidelných časových intervaloch počas 25 dní. Video vzbudilo veľký ohlas, počas troch týždňov ho videlo na internete viac než 1,5 milióna ľudí.

slovakia

left justify in out

Autor záznamu z litovského mesta Garliava priznal, že zachytiť postupný vývoj rastliny prostrednictvom vertikálneho prierezu pôdou bol nesmierne náročný a starostlivý proces, píše server Novinky.cz.

 

Kriksciukas snímal rastlinu každých deväť minút a 36 sekúnd počas 25 dní. Ako úspešný sa pritom ukázal až v poradí štvrtý pokus. S výsledkom však môže byť nadmieru spokojný, lebo video nazbieralo na internete už viac než 1,5 milióna zhliadnutí. "Odozva bola veľmi pozitívna," povedal agentúre AP.

 

"V normálnom časovom rámci sa rastliny pohybujú tak pomaly, že si ľudia ani neuvedomujú, k akým veľkým zmenám u nich v relatívne krátkom čaosovom úseku dochádza," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies