VIDEO Úchvatné spomalené zábery ohnivého tornáda

NETKY.SK • 26 November 2015, 16:00 • 2 min
VIDEO Úchvatné spomalené zábery ohnivého tornáda

AUSTIN – O Slow Mo Guys sme už písali niekoľkokrát, takže ich netreba znova predstavovať. Tentokrát na svojom YouTube kanáli zverejnili video ohnivého tornáda.

slovakia

left justify in out

Možno sa vám to bude zdať neuveriteľné, ale ohnivé tornáda sú prirodzene sa vyskytujúci jav. Odborníci dokonca tvrdia, že v skutočnosti sa dejú častejšie, ako by sa mohlo zdať, avšak z nejakých dôvodov sa o nich nehovorí.

V skutočnosti však majú ohnivé tornáda oveľa viac spoločného s prašnými vírmi ako tornádami. Vyzerajú však úchvatne a keď ich niekto natočí v ultra vysokom rozlíšení a super slow-motion, tak je to krása, akú len ťažko budete hľadať.

Chalani zo Slow Mo Guys použili pri tomto experimente 12 skriňových ventilátorov, dve vysokorýchlostné kamery a klasické ohnisko. Výsledok zachytili na video s rýchlosťou 1000 a 2500 snímkov za sekundu, tak si ho teraz vychutnajte aj vy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies