Účastníkov opozície v Albánsku pravdepodobne niekto otrávil počas mítingu Demokratickej strany

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 06:51 • 2 min
Účastníkov opozície v Albánsku pravdepodobne niekto otrávil počas mítingu Demokratickej strany

TIRANA - Viac ako 70 účastníkov mítingu opozičnej Demokratickej strany Albánska, ktorý sa konal v sobotu v Tirane, bolo nútených v nedeľu vyhľadať lekársku pomoc pre príznaky otravy.

slovakia

left justify in out

Medzi postihnutými bol aj líder strany Lulzim Basha. Informovalo o tom internetové vydanie denníka Tirana Times. Väčšinu zo 76 osôb, ktorých stav si vyžadoval pomoc lekárov, po ošetrení prepustili. Pod dohľadom lekárov zostáva deväť ľudí.

 

Podľa ministerstva zdravotníctva účastníci predvolebného mítingu mali príznaky otravy: podráždené oči i pokožku na tvári a krku a v niektorých prípadoch sa sťažovali aj na problémy pri dýchaní. V žiadnom z prípadov však nejde o ohrozenie života.

 

Účastníci mítingu lekárov informovali o jemnom bielom prášku, ktorý sa objavil vo vzduchu v čase Bashovho vystúpenia. Sobotňajší míting v Tirane sa konal v súvislosti s parlamentnými voľbami, ktorých termín albánsky prezident Bujar Nishani pred týždňom určil na 25. júna.

 

Voliči tak budú hlasovať o týždeň neskôr, ako bolo pôvodne naplánované, čo vychádza z kompromisnej dohody medzi vládnucimi socialistami a opozičnou Demokratickou stranou. Opozícia od februára bojkotuje parlamentné schôdze a nezaregistrovala sa do volieb vzhľadom na presvedčenie, že ich vláda zmanipuluje.

 

Znepriatelené politické tábory však dosiahli dohodu, k čomu prispelo sprostredkovateľské úsilie Spojených štátov a Európskej únie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona