Účastníka lúpeže storočia chytili v Dominikánskej republike

NETKY.SK • 18 Júl 2012, 06:37 • 2 min
Účastníka lúpeže storočia chytili v Dominikánskej republike

Účastníka lúpeže storočia chytili v Dominikánskej republike - Krimi Polícia v Dominikánskej republike zatkla Františka Hajna, ktorý bol v Česku odsúdený v neprítomnosti za lúpež vyše 154 miliónov českých korún z vozidla bezpečnostnej agentúry Group 4 Secu

slovakia

left justify in out

img

Polícia v Dominikánskej republike zatkla Františka Hajna, ktorý bol v Česku odsúdený v neprítomnosti za lúpež vyše 154 miliónov českých korún z vozidla bezpečnostnej agentúry Group 4 Securitas (G4S). Správu potvrdilo ministerstvo spravodlivosti. 
      Informoval o tom v utorok spravodajský portál iDNES.cz, ktorý citoval českú televíziu Prima. Televízia sa odvolávala na dva nezávislé nemenované zdroje. Podľa ďalších informácií Hajn okamžite po zatknutí požiadal o vydanie do Českej republiky. Celú akciu zatýkania v Dominikánskej republike koordinovali českí policajti.
      Pražský mestský súd udelil koncom júna Hajnovi, ktorý bol na úteku, trest za lúpež desať rokov väzenia a jeho spolupáchateľovi Tomášovi Půtovi celkovo 12 rokov väzenia. Obaja muži majú takisto nahradiť škodu. Tretieho obžalovaného Maroša Šuleja súd oslobodil.
      Zločin, označovaný českými médiami za lúpež storočia, sa odohral 16. septembra 2002 dopoludnia. Podľa obžaloby Hajn najmenej s dvoma ľuďmi, prezlečenými za policajtov, zastavili pancierované vozidlo bezpečnostnej agentúry, ktoré práve vychádzalo od budovy banky Citibank na Európsku triedu v Prahe 6. Hajn údajne vytiahol zbraň a posádke vozidla pohrozil aj výbušninou.
      Vodiča a vedúceho posádky donútil Hajn otvoriť auto a presunúť sa do prechodovej komory vozidla. Sám si potom sadol na miesto spolujazdca a odtiaľ ich strážil.
      Nakoniec odišli k nádrži Jiviny v Prahe 6. Hajn, Půta a ďalšie osoby tam vzali z auta peniaze - približne 154 miliónov českých korún. Páchatelia potom podľa spisu zapálili auto, použité pri prepade. Peniaze sa nikdy nenašli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies