Účastníčka Česko-Slovenskej SuperStar Gabriela Gunčíková postúpila do finále Eurovízie

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 12:39 • 2 min
Účastníčka Česko-Slovenskej SuperStar Gabriela Gunčíková postúpila do finále Eurovízie

PRAHA - Česká speváčka Gabriela Gunčíková postúpila do finále Eurovision Song Contest. Dvadsaťdvaročná interpretka, ktorá sa do povedomia verejnosti dostala najmä vďaka súťaži Česko Slovenská SuperStar, si účasť v rozhodujúcom kole vybojovala v prvom semifinále, ktoré sa konalo v utorok večer.

slovakia

left justify in out

Gunčíková v ňom predstavila skladbu I Stand. Spolu s ňou do finále postúpili aj súťažiaci z Ruska, Holandska, Azerbajdžanu, Chorvátska, Rakúska, Maďarska, Cypru, Malty a Arménska. Gunčíková je prvou interpretkou, ktorá bude zastupovať Českú republiku vo finále známej hudobnej súťaže.

 

Víťazom 60. ročníka sa stal Švéd Mans Zelmerlow, vďaka čomu sa aktuálny ročník Eurovision Song Contest koná v Štokholme. Druhé semifinálové kolo sa uskutoční vo štvrtok 12. mája. Podujatie vyvrcholí 14. mája, pričom na ňom vystúpi aj americký spevák Justin Timberlake.

 

Gabriela Gunčíková sa hudbe venuje od útleho detstva. Známa je vďaka spomínanej súťaži Česko Slovenská SuperStar, v ktorej sa v roku 2011 umiestnila na druhom mieste za slovenským spevákom Lukášom Adamcom. V tom istom roku vydala svoj debutový album Dvojí tvář a získala Českého slávika v kategórii Objav roka. Neskôr nasledovala štúdiovka Celkem jiná (2013).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona