Účastníci Tatranského pohára si chválili úroveň

NETKY.SK • 28 August 2016, 12:33 • 2 min
Účastníci Tatranského pohára si chválili úroveň

POPRAD - Účastníci Tatranského pohára si chválili úroveň druhého najstaršieho hokejového turnaja v Európe. Z konfrontácie štyroch tímov zo štyroch krajín vyšiel ako víťaz fínsky tím Pelicans Lahti, ktorý zdolal všetkých troch súperov. Kvalitu tímov zo severu Európy ocenil aj slovenský brankár Peter Hamerlík, ktorý nastúpil v dvoch zápasoch a za výkony v nich ho pochválil aj tréner Třinca.

slovakia

left justify in out

Organizátorom 69. ročníka Tatranského pohára sa podarilo prilákať tri tímy zvučných európskych mien, ktoré doplnil domáci Poprad. Zaujímavosťou bol zápas švédskeho Örebra, v ktorom pôsobia Slováci Július a Libor Hudáčkovci, v Spišskej Novej Vsi. Na slovenskom ľade sa po dlhšom čase objavila aj pätica Slovákov hrajúcich za Třinec. Jedným z nich bol brankár Peter Hamerlík, ktorý v klube začína už ôsmu sezónu. Na turnaji odchytal zápasy proti Popradu (6:1) a Lahti (2:3). "Bol to kvalitne obsadený turnaj. Pre nás to bola výborná príprava. Odohrali sme dobré zápasy, súperi boli kvalitní a my si môžeme iba pochvaľovať. Odohrať tri zápasy za tri dni nie je jednoduché. Bolo to vidieť na nás, ale aj na hráčoch Lahti. Treba byť úprimný, Švédi a Fíni boli o krok vpred," priznal Hamerlík.

 

Jeho spoluhráči držali s hráčmi Lahti krok, ale napriek snahe nedokázali stav 2:3 vyrovnať. "Turnaj nám ukázal dobrú pripravenosť mužstva. Absolutórium si zaslúžia aj obaja naši brankári, ktorí inkasovali iba tri góly," uviedol tréner Vladimír Kýhos. Pre "oceliarov" to bol druhý prípravný turnaj, ten prvý absolvovali v nemenej silnej konkurencii na vlastnom ľade. Podobne ako na domácom Steel cupe, aj na Tatranskom pohári obsadil Třinec druhé miesto. "Samozrejme, že sme chceli vyhrať. Na druhej strane je to príprava a niektorí hráči odpočívali. Máme nového trénera, učíme sa nový systém. Súperi nás preverili po korčuliarskej aj taktickej stránke. Máme ešte na čom pracovať," poznamenal Hamerlík pre TASR.

 

Ešte v lete 2009 absolvoval v klube úspešnú skúšku, dnes je už vo veku 34 rokov druhým služobne najstarším hráčom mužstva. Rodák z Myjavy sa počas uplynulej sezóny českej Tipsport extraligy pravidelne striedal s kolegom Šimonom Hrubcom. Medzi brankárskymi kolegami však nie je rivalita, ale kamarátstvo. "My sme najlepší kamaráti, susedia aj konkurenti. Hokej je tímová hra, každý má v mužstve nejakú rolu. Brankár však môže byť iba jeden. So Šimonom sme kamaráti, fandíme si. O tom, kto bude brankárskou jednotkou v novej sezóne sme sa ešte s trénerom nebavili, zatiaľ sa striedame. Nie je to však pre nás nič nové, takúto situáciu tu máme už štyri roky," dodal pre TASR Peter Hamerlík.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona