Účasť voličov v gréckom referende je zatiaľ pozoruhodne vysoká, uviedla Mega TV

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 15:05 • 2 min
Účasť voličov v gréckom referende je zatiaľ pozoruhodne vysoká, uviedla Mega TV

ATÉNY - Do skončenia dnešného gréckeho referenda zostávali štyri hodiny a Gréci stále prichádzali v masívnych počtoch odovzdať svoj hlas, ktorým rozhodujú o svojej finančnej budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Grécka súkromná televízia Mega TV informovala, že účasť voličov je pozoruhodne vysoká, už okolo 14.00 h SELČ dosahovala 35 percent, a pred hlasovacími miestnosťami v metropole Atény stáli dlhé rady čakajúcich. Účasť v referende musí byť nad 40 percent, aby bolo platné.

 

Vysoká účasť voličov v Grécku je bežná, pretože hlasovania sú v krajine povinné - hoci tento zákon sa v posledných rokoch v praxi neuplatňuje.

 

Dnešné referendum v Grécku je prvé od roku 1974, keď občania rozhodovali o zrušení monarchie. Dnes 9,8 milióna voličov rozhoduje o tom, či prijmú požiadavky medzinárodných veriteľov zaviesť prísnejšie úsporné opatrenia výmenou za ďalšiu finančnú pomoc pre Grécko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona