Ubytovňa pre utečencov v Bergu je zatvorená

NETKY.SK • 27 Január 2017, 14:45 • 2 min
Ubytovňa pre utečencov v Bergu je zatvorená

BERG – Ubytovňa pre utečencov na hranici medzi Slovenskom a Rakúskom je zatvorená. TASR to dnes potvrdil starosta rakúskej prihraničnej obce Berg Georg Hartl.

slovakia

left justify in out

"Tábor pre migrantov je v súčasnosti zatvorený, nie však zrušený. Udržiavame ho naďalej a budeme sledovať celkovú situáciu ohľadom utečeneckej krízy, potom sa rozhodne, čo bude ďalej," uviedol Hartl.

 

Ubytovacie zariadenie pre utečencov zatvorili 5. decembra 2016. Dôvodom bol fakt, že počet migrantov v Rakúsku sa v minulom roku znížil. Majiteľ ubytovne v Bergu chcel počet ubytovaných migrantov znížiť na 30, v tom prípade by však stratil pomoc od obce.

 

"Správca zariadenia bol jednoznačne informovaný, že obec bude súhlasiť len s plne funkčnou prevádzkou alebo zatvorením tábora," spresnil vicestarosta Bergu Andreas Hammer s tým, že v súčasnosti v zariadení vykonávajú len upratovacie práce a údržbu.

 

Unimobunky pre utečencov v Bergu postavili v auguste 2015. Vyvolali reakcie na obidvoch stranách hraníc, obavy sa však podľa starostov rakúskych prihraničných obcí nenaplnili. Podľa pôvodných predpokladov nemalo byť núdzové ubytovanie na hraničnom území k dispozícii dlhšie než tri roky, očakáva sa totiž postupný pokles azylantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies