Ľubomír Galko už nie je ministrom obrany

NETKY.SK • 24 November 2011, 07:50 • 2 min
Ľubomír Galko už nie je ministrom obrany

Ľubomír Galko už nie je ministrom obrany

slovakia

left justify in out

img

Ľubomír Galko (SaS) skončil vo funkcii šéfa rezortu obrany. V Prezidentskom paláci si dnes prevzal dekrét, ktorým mu hlava štátu zrušila poverenie na výkon funkcie ministra obrany.
S týmto návrhom dnes ráno prišla za prezidentom Ivanom Gašparovičom premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Hlava štátu sa s ním stotožnila. Dôvodom na Galkov odchod z ministerského kresla je zlyhanie Vojenského obranného spravodajstva (VOS) v súvislosti s odpočúvaním novinárov. VOS priamo podlieha rezortu obrany.
Zatiaľ nie je známe, kto povedie ďalej rezort. Ako avizovali obaja ústavní činitelia, túto otázku doriešia v piatok 25. novembra. Gašparovič preto dnes nepoveril nikoho dočasným vedením ministerstva. Na jeho čele tak zatiaľ bude stáť štátny tajomník MO Róbert Ondrejcsák. "Pán Galko bude vo svojom úrade dovtedy, kým ho neodovzdá tak, ako sa štandardne odovzdáva úrad," avizovala po odchode z Prezidentského paláca Radičová. Na to, koho navrhuje na uvoľnenú pozíciu, nechcela odpovedať. Neprezradila teda, či to bude minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS). "Dali sme si s pánom prezidentom čas na premýšľanie o dvoch návrhoch do piatka," podčiarkla.
Galko na otázky novinárov nereagoval, takže sa nedozvedeli, či si uplatní nárok na poslanecký mandát.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies