Ubolený a zronený Richter sa už dnes usmieva

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 11:30 • 2 min
Ubolený a zronený Richter sa už dnes usmieva

BRATISLAVA - Minister práce sociálnych vecí a rodiny Ján Richter v stredu opustil nemocnicu v bratislavskom Ružinove, kde sa zotavoval po autonehode z 11. júna.

slovakia

left justify in out

"Po dvoch týždňoch je ubolený zronený muž dnes usmiaty," opísal svoj aktuálny stav minister. Po skončení liečby v nemocnici Richtera čaká rehabilitácia v Kováčovej, keďže pri chôdzi ešte používa oporný vozík. Kedy sa vráti do práce, ešte povedať nevedel, rozhodnutie ponechá na lekároch.

Počas svojej hospitalizácie šéf ministerstva práce podstúpil operáciu chrbtice, ďalšie zákroky by ho už čakať nemali. "Pýtal som sa, že či sa tie titánové záležitosti, ktoré v chrbte mám, budú musieť vyberať. Bolo mi povedané, že s tým pôjdem do hrobu," žartoval Richter. Žiadne komplikácie by sa podľa jeho slov nemali vrátiť, naopak svoju súčasný zdravotný stav označil za prirodzený a štandardný vzhľadom na zákroky, ktoré podstúpil. Richterov šofér sa lieči doma, operovať ho nemuseli. 

Richter pri odchode vyjadril poďakovanie zdravotným sestrám a lekárom a ocenil ich za dobre odvedenú prácu. Dodal, že zdravotné sestry by si zaslúžili "ďaleko väčšie platy". "Budem veľmi naliehať na kolegu Kažimíra (minister financií), i keď si uvedomujem že tie ekonomické výsledky nejdú celkom tak ako sa očakávalo". 

Rezort práce by pre ministrovu práceneschopnosť nemal podľa jeho slov meškať s prípravou legislatívy. Richrter navrhol iba posunúť zákon o kolektívnom vyjednávaní z júnovej schôdze Národnej rady SR na september. "Je to relatívne náročná legislatívna norma, a možno by nebolo seriózne, aby ju obhajovali niektorí moji kolegovia. V septembri sa s tým popasujem ja," uviedol minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies