ÚBOK začal dnes ráno rozsiahlu policajnú akciu voči podsvetiu

NETKY.SK • 16 November 2011, 04:51 • 2 min
ÚBOK začal dnes ráno rozsiahlu policajnú akciu voči podsvetiu

ÚBOK začal dnes ráno rozsiahlu policajnú akciu voči podsvetiu

slovakia

left justify in out

img

Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) v spolupráci v Útvarom osobitného určenia Prezídia Policajného zboru dnes v skorých ranných hodinách začal rozsiahlu policajnú akciu voči Bratislavskému podsvetiu.
"Polícia zadržala viacero osôb, prebiehajú trestno-procesné úkony a aj v tejto chvíli na mnohých miestach Slovenska policajti vykonávajú domové prehliadky", uviedol dnes prezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak. 
Ministerstvo vnútra SR a Prezídium Policajného zboru sa dištancujú od všetkých informácií, ktoré odzneli, či odznejú nepotvrdene komunikačnými odbormi ministerstva vnútra, či Prezídia PZ v médiách, a môžu byť nepravdivé, v súvislosti s touto policajnou akciou. TASR o tom dnes informovala Jana Pôbišová -  riaditeľka Odbor komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru Prezídia Policajného zboru.
Oficiálne stanovisko s potvrdenými faktami k cieľom a dôvodom policajnej akcie poskytne Ministerstvo vnútra SR a Prezídium Policajného zboru ako náhle to trestno-procesná situácia dovolí. Uvádza sa ďalej v stanovisku. Vyhlásenie ministra vnútra SR Daniela Lipšica k dnešnej policajnej akcii v Bratislave sa uskutoční dnes o necelú hodinu pred hlavným vchodom Ministerstva vnútra SR.
V Bratislave zasahovali policajti z vrtuľníka. Začala sa akcia proti skupine bratislavského podsvetia známej pod menom piťovci. Uvádza to v aktuálnom spravodajstve webový portál denníka Nový čas.
Zásah policajtov proti skupine piťovcov z bratislavského Lamača sa začal dnes približne o 04.30 h. Príslušníci policajnej zásahovej jednotky sa do dvora rodinného domu, v ktorom býva Juraj Ondrejčák alias Piťo, zlanili z vrtuľníka. Bolo počuť explózie výbušiek s dymom. Kukláči na dome rozbili niekoľko okien a vtrhli do vnútra.
Vo vnútri domu prebieha domová prehliadka. Policajti sa medzi sebou do vysielačiek dorozumievajú krycími menami Rambo. Príslušníci polície súčasne zasiahli na ďalších miestach Bratislavy. Z domu už zobrali dvoch členov skupiny, ktorí sú tiež na zoznamoch piťovcov.
Polícia zásah v súčasnom štádiu nechce komentovať. Dá sa očakávať, že bude trvať dlhšie. Podľa informácie z hodnoverného zdroja razia súvisí s podozrením na nedovolené ozbrojovanie, uvádza portál Nového času.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona