Uber chce v San Franciscu prenajímať elektrické skútre

NETKY.SK • 10 Jún 2018, 17:08 • 2 min
Uber chce v San Franciscu prenajímať elektrické skútre

SAN FRANCISCO - Americká spoločnosť Uber sa chystá vstúpiť na trh s elektrickými skútrami v San Franciscu, kde má svojej sídlo. Už podala žiadosť o zapojenie do pilotného programu.

slovakia

left justify in out

Elektrické skútre si v tomto meste získali veľa fanúšikov. Úrad pre mestskú dopravu v San Franciscu (SFMTA) v dôsledku ich náhleho rozmachu oznámil koncom mája nové predpisy, na základe ktorých museli tzv. strat-upy do 1. júna odstrániť svoje skútre z ulíc a do 7. júna si podať žiadať o povolenie na ich prevádzku.

 

Uber sa v apríli dohodol na kúpe start-upu JUMP Bikes a plánuje rozmiestniť v San Franciscu elektrické bicykle. Zároveň by k nim chcel pridať aj 500 skútrov.

 

Žiadosti o povolenie na prenajímanie skútrov si už podalo sedem firiem. SFMTA pritom v rámci pilotného programu plánuje vydať maximálne päť licencií, zatiaľ len na jeden rok. Rozhodnutie by malo padnúť do konca júna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona