Účastníci nezvládli súťaž v konzumácii pikantných jedál

NETKY.SK • 7 Október 2011, 20:08 • 2 min
Účastníci nezvládli súťaž v konzumácii pikantných jedál

Účastníci nezvládli súťaž v konzumácii pikantných jedál

slovakia

left justify in out

img

Niekto to rád štipľavé, ale účastníci súťaže v jedení korenených jedál v Škótsku odpadli v mukách, keď si na podujatí nazvanom "najpálivejšie čili na svete" odhryzli viac, ako mohli zniesť. 
Jedného účastníka hospitalizovali dvakrát a ďalší sa zvíjali od bolesti, dychčali a vracali. Stalo sa im to po ochutnaní jedla Kismot Killer v indickej reštaurácii Kismot v Edinburghu, kde sa v sobotu 1. októbra konala charitatívna súťaž v jedení. Kismot Killer obsahuje najštipľavejšiu odrodu čili papričiek Bhut jolokia, ktoré sa pestujú napríklad v Indii a Bangladéši.

img

Majiteľ Abdul Ali zorganizoval podujatie, aby vyzbieral peniaze na hospic pre deti. Uznal, že na budúci rok bude musieť priebeh súťaže pribrzdiť a nestupňovať pálivosť podávaných jedál do extrému. Veď prvým desiatim účastníkom tohtoročného podujatia prišlo zle a druhá desaťčlenná skupina odmietla súťažiť.
Ali priznal, že "zabijacke" jedlo v minulosti spôsobilo krvácanie z nosa.
Všetci účastníci vopred podpísali dokument, že sa vzdávajú práva na odškodné, a reštaurácia im zabezpečila prvú pomoc zdravotníkov. Súťažiacich však napriek tomu zaskočil počet stolovníkov, ktorým prišlo nevoľno.
Škótska záchranná služba však nevidela na podujatí jeho zábavnú stránku. "Vyzývame organizátorov, aby prehodnotili spôsob, akým budú súťaž v budúcnosti viesť," uviedla služba vo vyhlásení.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies