U2 odložili turné a vydanie nového albumu až na rok 2015

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 14:35 • 2 min
U2 odložili turné a vydanie nového albumu až na rok 2015

BRATISLAVA - Chcú vraj zapracovať ešte na niekoľkých nových piesňach.

slovakia

left justify in out

Írska kapela U2 sa rozhodla presunúť plánované turné, rovnako ako aj vydanie nového albumu, až na rok 2015. Pre americký magazín Billboard to potvrdilo viacero nemenovaných zdrojov.

Formácia pritom na februárovom Super Bowle predstavila novú pieseň Invisible, ku ktorej už zverejnili aj videoklip. Ďalšia skladba Ordinary Love z filmu Mandela: Long Walk to Freedom (2013) odznela 2. marca na odovzdávaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Fanúšikovia a fanúšičky sa preto už začali tešiť na vydanie ďalšej štúdiovky.

 

Podľa doterajších informácií chceli album, na ktorom s nimi spolupracoval producent Danger Mouse, uviesť na trh ešte v tomto roku. Nakoniec sa vraj rozhodli, že dátum posunú, pretože chcú zapracovať ešte na niekoľkých ďalších piesňach. Na novinke s nimi začali spolupracovať už aj Ryan Tedder a Paul Epworth. Termíny jesenného turné mala kapela oznámiť počas tohto mesiaca. Keďže však odložili vydanie albumu, zdroje, ktoré informovali Billboard, predpokladajú, že turné odohrajú až počas budúcoročného leta. Hovorca vydavateľstva Interscope na posuny termínov zareagoval so slovami, že oficiálny dátum vydania LP zatiaľ nestanovili.

 

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Doteraz získali 22 cien Grammy. V roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona