U2 napokon vystúpia v talkšou Jimmyho Fallona 8. mája

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 10:59 • 2 min
U2 napokon vystúpia v talkšou Jimmyho Fallona 8. mája

BRATISLAVA - Írska kapela U2 napokon vystúpi v televíznom programe The Tonight Show Starring Jimmy Fallon v piatok 8. mája. Formácia mala absolvovať hosťovanie v šou už v novembri, no pre nehodu frontmana Bona museli od plánov ustúpiť.

slovakia

left justify in out

Vystúpenie kapely v programe sa uskutoční len niekoľko dní pred začiatkom Innocence + Experience Tour, ktoré formácia odštartuje vo Vancouveri.


Bono spadol z bicykla 16. novembra v newyorskom Central Parku, keď sa snažil vyhnúť inému cyklistovi. Hudobníka po páde previezli do New York-Presbyterian Hospital, kde absolvoval viacero röntgenových a CT vyšetrení, ktoré odhalili, že utrpel fraktúry ľavej očnice, ľavej lopatky, ľavého malíčka a šesťnásobnú otvorenú zlomeninu ľavej ramennej kosti. Speváka následne operovali, pričom zákrok trval päť hodín. Ramennú kosť mu zafixovali pomocou troch kovových platničiek a 18 skrutiek. Ďalší deň Bono absolvoval druhý zákrok na malíčku.


U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti už pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Dlhá cesta k slobode (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies