U2 nahrali skladbu pre film o živote Nelsona Mandelu

NETKY.SK • 22 Október 2013, 16:15 • 2 min
U2 nahrali skladbu pre film o živote Nelsona Mandelu

DUBLIN - Írska kapela U2 nahrala skladbu pre životopisný film Mandela: Long Walk To Freedom, v ktorom Idris Elba stvárnil juhoafrického politika Nelsona Mandelu. Pieseň s názvom Ordinary Love je súčasťou nového traileru snímky, ktorá mala svetovú premiéru v septembri na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Do amerických kín by sa mala dostať koncom novembra.

slovakia

left justify in out

Film režiséra Justina Chadwicka je adaptáciou autobiografie Long Walk to Freedom (1994) a okrem Elbu si v ňom zahrali aj Naomie Harris, Jamie Bartlett či Tony Kgoroge.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo, či Sometimes You Can't Make It On Your Own. V júli 2011 ukončili svetové turné U2 360°, ktoré sa do hudobných dejín zapísalo ako najnavštevovanejšie a najziskovejšie v histórii. Turné, ktoré trvalo od 30. júna 2009 do 30. júla 2011, celkovo vynieslo vyše 736 miliónov amerických dolárov, pričom na koncerty prišlo viac ako sedem miliónov ľudí. Kapela momentálne pracuje na svojej trinástej štúdiovke s pracovným názvom 10 Reasons To Exist, ktorá by mala vyjsť začiatkom budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies